Shire Bed and Breakfast - Voor een  overnachting in Wervershoof West Friesland
Retraites
Ontdek je ‘Vision’
Waarom noemen we deze retraites ‘ontdek je Vision’? Waarom zijn ze het meest succesvolle dat we tot nu toe gedaan hebben. Dat laatste komt omdat je ‘Vision’ of wat de bedoeling van je leven eigenlijk is al leeft in de diepte van je persoon. Als je met een groep mensen alle belemmeringen loslaat op een fijne plek waar je geheel kunt ontspannen en voelen heb je een heel grote kans dat die Vision naar boven komt.
In de oudheid (en ook nu nog hier en daar) werd je als jonge man door je gemeenschap de natuur ingestuurd op een ‘Vision Quest’ of ‘Walk About’.   Mensen wisten: in de natuur ontspan je en verbind je en wordt dit Visioen je vanzelf gegeven. Als dit gebeurd was ging je terug naar je gemeenschap en vertelde je hen wat je ‘Vision’ was. Je kreeg dan vaak een naam die daarbij hoorde en iedereen had er weet van. Ter ere van jou werd dan een groot initiatie feest gegeven! In deze wereld kwam gegarandeerd geen burnout en andere stress gerelateerde ziekte voor.
In de huidige samenleving staat de ‘bedoeling’ van ons leven, van velen van ons, meestal van tevoren vast. In onze planmatige en rationele wereld, is de “bedoeling “vaak het leren van een vak, vaardigheden en kennis. Jarenlang. We hebben geen feeling meer voor wat de diepere ‘bedoeling’ van ons leven is of waar we voor ‘voorbestemd’ zijn. We volgen vaak gewoon het pad dat voor ons is uitgestippeld.
Wij, Lonnie en ik, willen de ‘Vision Quest’ in ere herstellen door jullie deze retraites aan bieden: 

‘Ont-dek je Vision’.
In de vorm van een retraite
Een retraite (het woord zegt het al) betekent dat we ons zelf permissie geven even alles naast ons neer te leggen om ons contact met het leven en wat zich wil uiten toe te laten. Weg van de ‘rompslomp’, sleur en gewoonten van alle dag dus. Retraite doe je ook op een plek die dit proces van ont-dekken versterkt. Zoals al gezegd is de natuur daarvoor zeer geëigend en ook een plek die energetisch krachtig is.
Lonnie en ik zijn al vaak naar Bali geweest en dat is zo’n plek. Bali heet niet voor niets het eiland van de Goden. Mensen leven daar nog steeds en dagelijks dicht bij de natuur met al haar krachten en invloeden en de Goden zelf. Er zijn duizenden tempels waar dit contact dagelijks gelegd wordt. Ook de Balinese samenleving is geheel anders dan de onze. De mensen zijn er veel meer met elkaar verbonden en dus minder op het individu gericht.

De retraite plek: Sawah Lovina
We hebben een plek gevonden in het Noorden van Bali en wel in Lovina waar het aantal toeristen nog laag is. De plek op zich, waar we de retraite gaan doen, is een absoluut paradijsje: Sawah Lovina. Sawah Lovina is een aantal jaren geleden opgezet door een Nederlandse man Walter met zijn Balinese vrouw Wina. Walter is typisch iemand die zijn ‘Vision’ in de loop van zijn leven ontdekt heeft en heeft durven neerzetten.  Beide eigenaars willen toeristen een intieme en echt Balinese plek bieden in de natuur. Er zijn hier 6 bungalowtjes voor 2 (soms 3) mensen die gedurende de retraite geheel ter onze beschikking staan. De bungalows staan in een zeer weelderige tuin met een heel mooi zwembad. Het terrein is een eindje van de bewoonde wereld en het lokale verkeer en wordt begrensd door sawah’s. Via de sawah’s ben je in enkele minuten op het strand (zie foto’s op http://www.sawah-lovina.com)

Hoe ziet de retraite ‘ontdek je Vision’ eruit?
Aan een retraite zijn altijd een aantal principes verbonden. De bedoeling van een retraite is gewoonten die je normaal doet en die je niet echt dienen los te laten. Dit onderdeel heet ‘zuivering’ en is nodig om ruimte en lucht te verschaffen voor jouw ‘Vision’ die zich wil manifesteren. Het leven op retraite moet dus heel simpel zijn en veel tijd geven voor meditatie, contemplatie en contact met de natuur met al zijn krachten (inclusief het regen woud en dolfijnen).
Naast de wandelingen in de natuur bouwen we ruimte in voor 3x een massage tijdens de retraite. Uiteraard nuttigen we ook gezond en simpel Balinees/ Indisch voedsel met de keuze tussen vegetarisch, vis of (voor wie het wil) vlees. Alle maaltijden worden lokaal gemaakt en gebruikt in ons eigen restaurant.
Tenslotte, in je individuele ont-dekking zal je ook ervaren dat het samen met elkaar op deze manier bezig zijn een fijne boost geeft. Daarom is er elke dag een groepsgesprek en wordt je gevraagd een (simpel) dagboek bij te houden.

Vertrek: 12-10-2018 Nederland (aankomst 13-10-2018 Indonesië Denpasar) t/m 24-10-2018 (vertrek naar Nederland) zijn plaatsen beschikbaar
Vertrek: 24-10-2018 Nederland (aankomst 25-10-2018 Indonesië Denpasar) t/m 05-11-2018 (vertrek naar Nederland) zijn plaatsen beschikbaar
In november komen er nog 2 retraites bij speciaal voor vrouwen
 
Dag 1 en 2: aankomst en eerste zuivering
De retraite begint op zaterdag 13/25 oktober in Ubud. Dat betekent dat je op, op z’n laatst 12/24 oktober moet vertrekken van Schiphol (het is een lange vlucht). We hebben besloten de vlucht aan jullie zelf over te laten. Je kunt b.v. ook al eerder gaan dan 12/24 oktober. Als je maar op 13/25 oktober in Ubud arriveert. Omdat de retraite plaatsvindt in het najaar, zijn ook de vluchten goedkoper. De goedkoopste vlucht is die van China Air met een stop over in Taipei. De prijs is rond €550.
Bij je aankomst op de luchthaven van Denpasar in Bali laat je je dus eerst vervoeren naar Ubud een heel bekend kunstenaarsdorp op een dik uur van het vliegveld gelegen. Ubud ligt te midden van rijstveld terrassen en we logeren in hotel Bunga permai (http://bungapermaibali.com/).  We rusten eerst een avond en nacht uit van het reizen en maken kennis met elkaar. De volgende dag 14/26 oktober gaan we naar de heilige tempel Tirta Empul (http://royalbali.nl/bezienswaardigheden/tirta-empul)  die meer dan elf honderd jaar oud is en waar we ons onderdompelen in de heilige bronnen en daarna laten zegenen door de aanwezige priesters. Dit is zuivering pur sang. Vele lokale bewoners zijn ons voor gegaan. Dezelfde dag (14/26 oktober) rijden we door naar Sawah Lovina alwaar we later in de middag aankomen.
Dag 3 en de rest van de dagen
Worden gevuld met meditatie, wandelen in de natuur, tracking, tempel bezoek, zwemmen, snorkelen, dolfijnen, massages en groepsbesprekingen. Het motto is: ontspannen, voelen, ademen, vrije aandacht en toelaten van hetgeen zich in jou wil ontvouwen.
De Kosten
We hebben ons best gedaan om de kosten van de retraite betaalbaar te houden.
Omdat de retraite plaatsvindt in de tweede helft van oktober is de vlucht relatief goedkoop (al rond €550  bijvoorbeeld op BM air reizen (https://www.bmair.nl/tickets/azie/vliegtickets_denpasar.html). De vlucht regelen laten we aan jullie zelf over.
De kosten voor de retraite zelf zijn inclusief de kamer huur van het hotel in Ubud, de huur van een tweepersoons bungalow met een dubbel bed of twee bedden privé terrasje, en badkamer (zie foto’s http://www.sawah-lovina.com/), alle maaltijden, alle vervoer, 3 massages van een +/- 1 uur, dolfijnen trip, snorkelen bij het koraal (boottrip), tracking bij de tweeling meren, bezoek aan verschillende tempels en de warmwater bronnen, bezoek aan traditioneel dorp en hun bezigheden, Balinese dans en gamelan uitvoeringen (zodra je je definitief hebt opgegeven ontvang je het voorlopige programma).
De kamer deel je met iemand anders (ook weer om de kosten te drukken). Het kan natuurlijk ook zijn dat je de retraite wil delen met je partner. Het hoeft geen betoog dat dit het proces extra sterk maakt. Als je de kamer deelt met je partner dan deel je samen een tweepersoonsbed. Als dit laatste niet het geval is wordt er een extra bed in de kamer geplaatst.
De totale kosten van de retraite voor 11 dagen: €1275
Wil je langer dan de retraite tijd van 11 dagen op Bali blijven
Een langer bedrijf kan natuurlijk en is, ook vanwege de lange reis, best een goed idee. Bali heeft prachtige plekken en verder exploreren is absoluut de moeite waard! Er zijn ook nog andere eilanden in de buurt (o.a. Java, Lombok, Gili eilanden etc). Als je daar meer info of ideeën voor wilt staan we tot je beschikking. Het organiseren van dit alles laten we verder aan jullie over.
Voor wie?
Deze retraite is open voor eenieder die zichzelf een kans wil geven totaal tot rust te komen en er achter wil komen wat zijn/haar Vision/bedoeling voor het leven is. Hierboven is al gesuggereerd dat de retraite samen met je partner doen ook als deze geen Vernieuwend heeft gedaan zeer goed mogelijk is. De maximale grootte van de deelnemers groep is 10. Het beleid: ‘wie het eerst komt…..’
Door wie?Voorlichtingsavond
Omdat we ons kunnen voorstellen dat je vragen hebt zal er een voorlichtingsbijeenkomst plaatsvinden voor iedereen die meer informatie wil hebben en meer gevoel voor wat de retraite precies beoogt en inhoudt wil krijgen (je kunt tenslotte niet alles op papier kwijt). De voorlichting staat gepland op vrijdag avond 23 februari om 20.00 bij ons thuis op de Theophile de Bockweg 43 in Renkum. Geef jezelf hiervoor per email bij ons op: fransrobertbakker@gmail.com om ons een idee te geven hoeveel koffie en thee we zullen serveren.
Opgeven
Als je sowieso mee wilt doen met de retraite stuur ons dan een mail (fransrobertbakker@gmail.com) om je op te geven en doe dat alsjeblieft met een korte motivatie.  Je deelname staat vast als je €400 van het totale bedrag hebt aanbetaald voor 1 April 1018. Dit bedrag maak je over naar rek.nummer: NL59TRIO0198476302 t.n.v. F.R. Bakker onder vermelding van ‘retraite op Bali oktober 2018'. We hebben al veel vragen om informatie ontvangen en denken dat de groep snel vol loopt.
Betaling
Het resterende bedrag van €875 mag je over maken op dezelfde rekening t.n.v. F.R. Bakker met de mededeling ‘retraite op Bali oktober 2018' voor aanvang van de retraite (tenzij anders overeengekomen met ons). Weet dat we 10% van de winst teruggeven aan de gemeenschap van Lovina.
Tot slot
Wij hebben ongelofelijk veel zin om deze ont-dekkingstocht met jullie aan te gaan. De wereld heeft, net als wij en jij behoefte aan mensen die vanuit hun hart leven.
Dus aarzel niet langer, het is aan jou om dit leven vol te leven en we gunnen je het van harte!Mei  

July 201

Vanaf eind september ook beauty behandelingen in Shire, we gaan
beginnen met facials, massages en pakkingen. Allemaal van het prachtige merk Phytomer.


Juni 2014 
Vandaag weer bij omroep Max geweest op Tv
Deze maand  een aanbieding ook als u niet bij ons overnacht:
2 uur wellness voor 2 pers: €17,50

April 2014
Opname geweest in Shire: RTL 4 Hallo Holland don. 10 april a.s. 16.35
en zaterdag 12 april 15.30 word het uitgezonden

Feb 2014
Dit is de maand van de liefde, daarom een arrangement voor 2!!
Overnachting incl. ontbijt met gebruik van 1 uur prive sauna/stoombad en
keuze uit metamorfose massage. vibrosaun of body massage
vanaf €79,-- voor standaard kamer, kamer met luxe eigen badkamer €99,--

Aug 2013
 
vanaf september word er een medium training gegeven bij Shire Health..
zie de aankondiging bij de health afdeling
 
Juli 2013
 
Nieuwe lakens, handdoeken en decoratie bij Shire
 
 
Mei 2013
 
Vanaf heden ook voedingsadviezen bij Shire via een consult
met onze huis natuurvoedingsdeskundige Ulrich
 
April 2013
 
Op 4&5 april workshops van Mies Kloos: GNM en EFT
zie voor de specificaties bij Health/workshops!!
 
Maart 2013
Nieuw in onze webshop zijn de detoxvoetenbaden en aanvullingssets.
Ook oorkaarsen voor thuisgebruik
 
Februarie 2013
 
Heeft u de uitzending gemist: omroep max uitzending gemist bed and breakfast
Dan kunt u onze bed and breakfast "live"zien. afl. 8 feb.
meer dan 1 miljoen mensen hebben het programma gezien
 
Januarie 2013
 
SHIRE OP TV
 
Bij omroep max is Shire te zien op 8 feb. om 21.30 op ned. 1
bij het programma BED & BREAKFAST!!!!!!
Wij (Ulrich en Yvon) ontvangen andere b&b eigenaren en gaan zelf ook
op bezoek bij andere B&B's
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De nieuw zithoek is ook in de ontbijtruimte neergezet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
We gaan ontgiften: speciaal voor alle mensen die fris en schoon het nieuwe jaar willen beginnen hebben we een detox weekend ingepland op 4,5 en 6 januari
Kosten voor dit weekend zijn €385,-- incl.
En.... 2e persoon 50% korting
Bel snel 0228785069 voor meer info, beperkte plaatsen
Kijk hier voor het uitgebreide programma
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deze maand wellness special!!
 
Speciaal voor onze wintergasten:
 
2 uur met 2 personen onbeperkt prive genieten van de wellness:
 
ontspanningsruimte met stoomcabine en sauna
vibrosaun
massagestoel
 
Nu 2 uur €40,-- incl. kruidenthee
_______________________________________________________________________
 
December 2012
 
Eindelijk nieuwe ontbijtstoelen!!
 

 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint